We bedanken onze haventoppers met een unieke mok

We bedanken onze haventoppers met een unieke mok

Van 9 tot 17 mei doorkruist Port of Antwerp-Bruges de haven met de haventoppers-camper om medewerkers in Antwerpen en Zeebrugge te bedanken voor hun continue inzet.

Het is namelijk dankzij het straffe werk van de meer dan 70.000 directe havenwerkers dat onze operaties ondanks corona en geopolitieke situaties op volle toeren blijven draaien. Als appreciatie voor die prestatie delen we graag een unieke mok uit. In Antwerpen is deze jaarlijkse bedanking al een tijdje een traditie. Nu Port of Antwerp gefuseerd is met de haven van Zeebrugge rollen we de campagne logischerwijze ook daar uit.

Zowel in Antwerpen als in Zeebrugge zal er dus een haventoppers-camper rondrijden in de haven en halthouden op verschillende tijdstippen en op uiteenlopende locaties. Iedereen die in de haven werkt kan een eigen gratis herbruikbare, duurzame mok afhalen.

Jacques Vandermeiren, CEO Port of Antwerp-Bruges: “Recent hebben we een historische stap gezet door te fuseren met de haven van Zeebrugge tot Port of Antwerp-Bruges. We verbeteren zo nog meer onze nautische operaties én onze weg naar een klimaatneutrale haven. Dat hebben we te danken aan de tienduizenden medewerkers in Antwerpen en Zeebrugge die iedere dag hun steentje bijdragen aan het succes van onze haven. We klinken graag met hen op een duurzame toekomst met een stevige mok. Bedankt haventoppers!”
Annick De Ridder, havenschepen van de stad Antwerpen en Voorzitter Raad van Bestuur van Port of Antwerp-Bruges: “Onze haven is de economische motor van Vlaanderen. Die motor wordt draaiende gehouden door allemaal haventoppers. Deze heerlijk vormgegeven koffiemokken zijn een kleine attentie voor al deze wakkere werkkrachten. Als ‘dikke merci’ voor al het harde werk in best uitdagende tijden voor de haven.” Annick De Ridder zal op donderdag 12 mei om 16u30 mee mokken uitdelen bij DEME (Scheldedijk 30, Zwijndrecht – Parking 2A).
Dirk De fauw, burgemeester van de stad Brugge en Ondervoorzitter Raad van Bestuur van Port of Antwerp-Bruges: “Onze haven is een economische trekker voor en door mensen. Niet alleen zorgen de inspanningen en toewijding van onze havenmedewerkers voor de bloei van de haven als bedrijf, maar eveneens voor een drijvende kracht op de werkvloer, zowel in Antwerpen als in Zeebrugge. Deze unieke koffiemokken zijn een klein gebaar om al onze toppers in de bloemetjes te zetten en oprecht te bedanken voor hun motivatie en doorzetting, dag na dag.”

Voor een interview of beeldmateriaal zijn de tijdstippen en locaties te raadplegen via deze link.

 

Toon op nieuwsoverzicht
Over Port of Antwerp-Bruges

Met een totale doorvoer van 271 miljoen ton per jaar vormt Port of Antwerp-Bruges een belangrijk knooppunt in de wereldwijde handel en industrie. De haven is een cruciale schakel voor de afhandeling van containers, de trafiek van stukgoed en de overslag van voertuigen. Port of Antwerp-Bruges is de thuisbasis voor 1.400 bedrijven en huisvest de grootste geïntegreerde chemische cluster in Europa. De haven zorgt, direct en indirect, voor een totaal van 164.000 jobs en voor een toegevoegde waarde van 21 miljard euro.

Port of Antwerp-Bruges heeft een duidelijke ambitie: de eerste wereldhaven worden die economie, mens en klimaat verzoent. De haven wil niet alleen haar groeitraject duurzaam verderzetten, maar ook haar unieke positie als logistiek, maritiem en industrieel platform inzetten om het voortouw te nemen in de transitie naar een circulaire en koolstofarme economie. Samen met de havengemeenschap, klanten en andere partners gaat Port of Antwerp-Bruges actief op zoek naar innovatieve oplossingen voor een duurzame toekomst. De verantwoordelijkheid ten opzichte van de omgeving en, bij uitbreiding, de samenleving staat hoog op de agenda.

De havensites van Antwerpen en Zeebrugge worden uitgebaat door het Havenbedrijf Antwerpen-Brugge, een nv van publiek recht met de Stad Antwerpen en de Stad Brugge als aandeelhouders. Het stelt 1.800 medewerkers te werk. Antwerps havenschepen Annick De Ridder is de voorzitter van de raad van bestuur en Brugs burgemeester Dirk De fauw de ondervoorzitter. Jacques Vandermeiren is de CEO en voorzitter van het directiecomité, dat de dagelijkse leiding verzorgt.

 www.portofantwerpbruges.com

Het telefoonnummer +32 492 15 41 39 is uitsluitend voor persvragen. Voor andere vragen mag je mailen naar communicatie@portofantwerpbruges.com

Port of Antwerp-Bruges
Havenhuis
Zaha Hadidplein 1
2030 Antwerpen