Vaar vanaf 1 juli mee op het zonnige, open bovendek van DeWaterbus naar Lillo en Fort Liefkenshoek

Vaar vanaf 1 juli mee op het zonnige, open bovendek van DeWaterbus naar Lillo en Fort Liefkenshoek

DeWaterbus krijgt vanaf 1 juli twee extra haltes. Welkom aan Lillo en Liefkenshoek bij het noordelijke Scheldetraject. Werknemers van terminals en havenbedrijven, op zowel de linker- als rechteroever, krijgen hiermee een waardevol vervoersalternatief van en naar het hoge noorden van de haven. De Twin City Liner 1 en 2 zorgen voor een betrouwbare dienstverlening met een uitgebreide capaciteit tot 140 personen.

Meevaren op een zonovergoten open bovendek is met deze twee nieuwe schepen bovendien een leuk extraatje aan het begin of einde van de werkdag. Of gewoon als zomerse gezinsuitstap, om nadien te verdwalen in het pittoreske Lillo en/of het groene Liefkenshoek.

Lillo & Liefkenshoek

De halte Lillo is interessant voor heel wat medewerkers van havenbedrijven op de Scheldelaan. Bovendien functioneert DeWaterbus binnen deze dienstregeling ook als ‘veerdienst’, met een snelle verbinding tussen de linker en rechter oever.

Daarnaast stelt Tom Verlinden, Mobiliteitsmanager bij Port of Antwerp: “De uitbreiding van het noordelijke Scheldetraject van DeWaterbus naar de halte Liefkenshoek, zal een verschil maken in het dagelijkse traject van en naar het werk voor heel wat havenmedewerkers in de Waaslandhaven. Waar voorheen DeWaterbus tot de Kallosluis voer, trekken we de route nu door tot aan de grote containerterminals.” De nieuwe haltes bieden zo extra mogelijkheden voor pendelaars uit de omliggende gemeentes.

Tweeling schepen

Samen met de nieuwe route, komen er twee nieuwe schepen bij: de Twin City Liner 1 en 2, schepen met een uitgebreide capaciteit tot 140 personen en een open bovendek. Samen met de andere Aqua line schepen, waarvan vorige week de Aqua Crystal nog plechtig werd gedoopt, zullen zij het Scheldetraject bevaren. Tegen midden juli moet een extra reserveschip de kwalitatieve dienstverlening blijven garanderen.  

Dienstregeling & Tarieven

Zeven dagen per week vaart ieder half uur een waterbus tegen 40 km/h over de Schelde. Ook tijdens het weekend ben je zo op een uurtje vanop het Steenplein in Lillo en vice versa. In de dienstregeling is ook rekening gehouden met de shiftwissels van havenwerknemers.

Het standaardtarief voor een enkele rit blijft 3 euro per zone, een retour ticket 5 euro. Voor een enkele havenoverzet van oever naar oever betaal je 1 euro voor een retourticket. Dit is geen aparte overzetdienst, maar maakt deel uit van de uitgebreide noordelijke route. Maand- en jaar abonnementen zijn ook verkrijgbaar. De fiets, die mag zoals gewoonlijk gratis mee. Meer praktische informatie via: https://www.dewaterbus.be/nl

Cijfers

In april werd nog de 500.000ste passagier nog in de bloemetjes gezet. Die maand namen 39.000 passagiers DeWaterbus op de Schelde. Met de uitbreiding van de route en de komende zomermaanden, verwacht Port of Antwerp een flinke stijging van het aantal reizigers.  

“DeWaterbus, in combinatie met de fiets, wordt stilaan het symbool voor de inspanningen die we bij Port of Antwerp doen voor een betere personenmobiliteit. Met de Oosterweelwerken voor de deur zullen steeds meer mensen op zoek gaan naar alternatieven en daar spelen we slim op in,” stelt havenschepen Annick De Ridder.

Update route Albertkanaal 

DeWaterbus wil meer pendelaars aanmoedigen om de route Albertkanaal te gebruiken voor woon-werkverkeer. De dienstverlening wordt constant geëvalueerd en geoptimaliseerd, zeker met de naderende Oosterweelwerken. Daarnaast wijzigt vanaf 1 juli de dienstregeling. Een kosten- en milieubesparing waarbij passagiers iedere 45 minuten een waterbus kunnen nemen, in plaats van iedere 30 minuten. Het komende halfjaar kunnen passagiers gratis varen tussen 7h00 en 9h00, en tussen 16h00 en 18h00.  

 

Over Port of Antwerp-Bruges

Met een totale doorvoer van 271 miljoen ton per jaar vormt Port of Antwerp-Bruges een belangrijk knooppunt in de wereldwijde handel en industrie. De haven is een cruciale schakel voor de afhandeling van containers, de trafiek van stukgoed en de overslag van voertuigen. Port of Antwerp-Bruges is de thuisbasis voor 1.400 bedrijven en huisvest de grootste geïntegreerde chemische cluster in Europa. De haven zorgt, direct en indirect, voor een totaal van 164.000 jobs en voor een toegevoegde waarde van 21 miljard euro.

Port of Antwerp-Bruges heeft een duidelijke ambitie: de eerste wereldhaven worden die economie, mens en klimaat verzoent. De haven wil niet alleen haar groeitraject duurzaam verderzetten, maar ook haar unieke positie als logistiek, maritiem en industrieel platform inzetten om het voortouw te nemen in de transitie naar een circulaire en koolstofarme economie. Samen met de havengemeenschap, klanten en andere partners gaat Port of Antwerp-Bruges actief op zoek naar innovatieve oplossingen voor een duurzame toekomst. De verantwoordelijkheid ten opzichte van de omgeving en, bij uitbreiding, de samenleving staat hoog op de agenda.

De havensites van Antwerpen en Zeebrugge worden uitgebaat door het Havenbedrijf Antwerpen-Brugge, een nv van publiek recht met de Stad Antwerpen en de Stad Brugge als aandeelhouders. Het stelt 1.800 medewerkers te werk. Antwerps havenschepen Annick De Ridder is de voorzitter van de raad van bestuur en Brugs burgemeester Dirk De fauw de ondervoorzitter. Jacques Vandermeiren is de CEO en voorzitter van het directiecomité, dat de dagelijkse leiding verzorgt.

 www.portofantwerpbruges.com

Het telefoonnummer +32 492 15 41 39 is uitsluitend voor persvragen. Voor andere vragen mag je mailen naar [email protected]

Port of Antwerp-Bruges
Havenhuis
Zaha Hadidplein 1
2030 Antwerpen