Tentoonstelling Paul Van Hoeydonck in Havenhuis Antwerpen

Tentoonstelling Paul Van Hoeydonck in Havenhuis Antwerpen

Nog tot en met 20 december 2019 kunnen bezoekers een twintigtal beelden van de Antwerpse kunstenaar Paul Van Hoeydonck in het Havenhuis komen bewonderen. Van Hoeydonck is onder andere bekend van het beeldje ‘Fallen Astronaut’, het eerste en enige kunstwerk op de maan.

Story image

Antwerpen – Haven - Wereld - Kosmos

De naam van de tentoonstelling is “Antwerpen – Haven - Wereld - Kosmos”, een perfecte samenvatting van het leven van Paul Van Hoeydonck. Als Antwerpse kunstenaar liet hij zich in het begin van zijn carrière inspireren door de haven waarin hij werkte. Ook in latere jaren zal de haven in zijn werk weerklank vinden. Niet alleen als inspiratie maar ook door het gebruik van gerecycleerd materiaal dat afkomstig is uit de haven zelf. Hij heeft dat in meerdere van zijn werken een tweede, waardevol leven gegeven.


Nadien verlegde hij zijn grenzen in de meest letterlijke zin van het woord en exposeerde hij over zowat de hele wereld. Zijn werk kent een internationale belangstelling, met als ankerpunten naast Antwerpen en Brussel, de kunststeden zoals Parijs, Milaan, Venetië Düsseldorf, Kassel, Berlijn, Amsterdam en New York. ​ In het begin van de jaren zestig kreeg het werk van Paul Van Hoeydonck een nieuwe dimensie en werd de kosmos inspiratiebron voor zijn kunstwerken. Astronauten, planeten, satellieten en robots vormen de thema’s van zijn schilderijen, zijn reliëfs en zijn objecten. In 1971 werd door de bemanning van Apollo 15 voor het eerst in de geschiedenis een kunstwerk op de maan geplaatst. Dit beeldje, gecreëerd door Paul Van Hoeydonck, kreeg de titel “Fallen Astronaut”.


Praktisch

Waar

Havenhuis Zaha Hadidplein 1 - 2030 Antwerpen

Wanneer

4/10/19-20/12/19

Van maandag tot vrijdag van 9u00 tot 18u00

 

 

 

 

Over Port of Antwerp-Bruges

Met een totale doorvoer van 287 miljoen ton per jaar vormt Port of Antwerp-Bruges een belangrijk knooppunt in de wereldwijde handel en industrie. De haven is een cruciale schakel voor de afhandeling van containers, de trafiek van stukgoed en de overslag van voertuigen. Port of Antwerp-Bruges is de thuisbasis voor 1.400 bedrijven en huisvest de grootste geïntegreerde chemische cluster in Europa. De haven zorgt, direct en indirect, voor een totaal van 164.000 jobs en voor een toegevoegde waarde van 21 miljard euro.

Port of Antwerp-Bruges heeft een duidelijke ambitie: de eerste wereldhaven worden die economie, mens en klimaat verzoent. De haven wil niet alleen haar groeitraject duurzaam verderzetten, maar ook haar unieke positie als logistiek, maritiem en industrieel platform inzetten om het voortouw te nemen in de transitie naar een circulaire en koolstofarme economie. Samen met de havengemeenschap, klanten en andere partners gaat Port of Antwerp-Bruges actief op zoek naar innovatieve oplossingen voor een duurzame toekomst. De verantwoordelijkheid ten opzichte van de omgeving en, bij uitbreiding, de samenleving staat hoog op de agenda.

De havensites van Antwerpen en Zeebrugge worden uitgebaat door het Havenbedrijf Antwerpen-Brugge, een nv van publiek recht met de Stad Antwerpen en de Stad Brugge als aandeelhouders. Het stelt 1.800 medewerkers te werk. Antwerps havenschepen Annick De Ridder is de voorzitter van de raad van bestuur en Brugs burgemeester Dirk De fauw de ondervoorzitter. Jacques Vandermeiren is de CEO en voorzitter van het directiecomité, dat de dagelijkse leiding verzorgt.

 www.portofantwerpbruges.com

Het telefoonnummer +32 492 15 41 39 is uitsluitend voor persvragen. Voor andere vragen mag je mailen naar [email protected]

Port of Antwerp-Bruges
Havenhuis
Zaha Hadidplein 1
2030 Antwerpen