Richard Schroeter wordt nieuwe vertegenwoordiger Duitsland van Port of Antwerp-Bruges

Richard Schroeter wordt nieuwe vertegenwoordiger Duitsland van Port of Antwerp-Bruges

Met ingang van 1 oktober 2023 heeft Port of Antwerp-Bruges Richard Schroeter (59) aangesteld als nieuwe vertegenwoordiger voor Duitsland en Zwitserland. Samen met Elmar Ockenfels, die sinds 2016 Port of Antwerp-Bruges vertegenwoordigt in Duitsland en Zwitserland, zal hij de belangen van de haven behartigen bij de industrie en de logistieke sector in Duitsland en Zwitserland. Een bijzondere focus zal liggen op het uitbreiden van het netwerk op het gebied van energietransitie.

"Port of Antwerp-Bruges biedt een enorm potentieel voor de bevoorrading van de Duitse industrie met grondstoffen en milieuvriendelijke energiebronnen. Netwerken met spelers in de waardeketen en de toekomstgerichte uitbreiding van intermodale verbindingen in het hinterland zijn essentieel om dit potentieel te benutten. Ik kijk ernaar uit om de haven op dit pad te ondersteunen met mijn ervaring en zo mijn steentje bij te dragen aan de uitbouw van Duitsland als vestigingsplaats voor bedrijven en klimaatneutrale oplossingen," zegt Schroeter.

Richard Schroeter is een internationaal ervaren logistiek manager die tijdens zijn carrière al veel kennis heeft opgedaan op het gebied van zeevracht, binnenvaart en intermodaal transport. Geboren in Keulen en opgeleid als expediteur, heeft hij managementfuncties bekleed in Japan, Australië, Singapore en Hong Kong voor verschillende bedrijven en rederijen. In de afgelopen jaren was hij ook Managing Director voor bekende bedrijven zoals Imperial Logistics International in Duisburg, Rhenus Freight Logistics en MBS in Keulen.

Wim Dillen, International Development Manager, laat weten: “Ik ben trots dat wij vandaag ons 17-koppig team van internationale vertegenwoordigers kunnen uitbreiden met Richard Schroeter, die met zijn rijke kennis en internationale ervaring onze ambities op vlak van trade-ontwikkeling en energie-transitie inzake Duitsland zal helpen verwezenlijken.”

 

 

Toon op nieuwsoverzicht
Over Port of Antwerp-Bruges

Met een totale doorvoer van 271 miljoen ton per jaar vormt Port of Antwerp-Bruges een belangrijk knooppunt in de wereldwijde handel en industrie. De haven is een cruciale schakel voor de afhandeling van containers, de trafiek van stukgoed en de overslag van voertuigen. Port of Antwerp-Bruges is de thuisbasis voor 1.400 bedrijven en huisvest de grootste geïntegreerde chemische cluster in Europa. De haven zorgt, direct en indirect, voor een totaal van 164.000 jobs en voor een toegevoegde waarde van 21 miljard euro.

Port of Antwerp-Bruges heeft een duidelijke ambitie: de eerste wereldhaven worden die economie, mens en klimaat verzoent. De haven wil niet alleen haar groeitraject duurzaam verderzetten, maar ook haar unieke positie als logistiek, maritiem en industrieel platform inzetten om het voortouw te nemen in de transitie naar een circulaire en koolstofarme economie. Samen met de havengemeenschap, klanten en andere partners gaat Port of Antwerp-Bruges actief op zoek naar innovatieve oplossingen voor een duurzame toekomst. De verantwoordelijkheid ten opzichte van de omgeving en, bij uitbreiding, de samenleving staat hoog op de agenda.

De havensites van Antwerpen en Zeebrugge worden uitgebaat door het Havenbedrijf Antwerpen-Brugge, een nv van publiek recht met de Stad Antwerpen en de Stad Brugge als aandeelhouders. Het stelt 1.800 medewerkers te werk. Antwerps havenschepen Annick De Ridder is de voorzitter van de raad van bestuur en Brugs burgemeester Dirk De fauw de ondervoorzitter. Jacques Vandermeiren is de CEO en voorzitter van het directiecomité, dat de dagelijkse leiding verzorgt.

 www.portofantwerpbruges.com

Het telefoonnummer +32 492 15 41 39 is uitsluitend voor persvragen. Voor andere vragen mag je mailen naar communicatie@portofantwerpbruges.com

Port of Antwerp-Bruges
Havenhuis
Zaha Hadidplein 1
2030 Antwerpen