Ever Greet - Copyright Tibo Deprest
Ever Greet - Copyright Tibo Deprest

Record in Zeebrugge: containerreus met 16m30 diepgang

Zeebrugge maakt zijn reputatie als ‘diepzeehaven’ aan de Noordzee opnieuw waar. Vandaag is de Ever Greet succesvol aangemeerd in de West-Vlaamse haven. Onder het waterniveau lag deze oceaanreus van 399,98 meter lang en 58,80 meter breed maar liefst 16m30 diep in het water, dat is 10 centimeter dieper dan het vorige record. De Ever Greet meerde aan na een lange reis vanuit Sri Lanka en heeft 17989 TEU aan boord. Door de extra centimeters diepte kunnen schepen extra vracht meenemen. In Zeebrugge is 400 TEU gelost, net voldoende gewicht om zo de diepgang van het schip te verminderen naar 16m. Zo kan de Ever Greet verder doorvaren naar het Deurganckdok in Antwerpen.

Kustloodsen van MDK, het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust, hebben de Ever Greet begeleid nadat het schip zich aanmeldde aan de Wandelaar, de varende loodspost op de Noordzee. Ze moesten daarbij met veel factoren rekening houden zoals het tij-venster voor de haven en de stroming. Ook de dwarsstroming in de laatste aanloopgeul naar de havenhoofden van Zeebrugge moet goed worden gemonitord. Dit zogenaamde ‘Pas van Zand’ is maar 300 meter breed terwijl het schip 59 meter breed en 399 meter lang is. Gezien de grootte en diepgang van de Ever Greet kreeg het schip twee kustloodsen van de hoogste categorie toegewezen.

Nathalie ​ Balcaen – agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust: ​ “Een oceaanreus met die diepgang succesvol Zeebrugge binnenleiden vraagt een straf staaltje teamwork. Knap wat onze kustloodsen en collega’s van Scheepvaartbegeleiding hebben klaargespeeld. Ik wil ook zeker het Technisch Comité Zeebrugge bedanken die heel het scenario mee heeft voorbereid en het binnenvaren heeft begeleid van in de radartoren van Zeebrugge.”

Hoe meer lading een schip aan boord neemt, hoe dieper het in het water ligt. De huidige generatie van Ultra Large Container Ships (ULCS) zoals de Ever Greet zijn tot 400m lang en kunnen tot 20160 TEU laden. Ze hebben een maximale diepgang van 16m35.

Dirk De fauw - Burgemeester van de stad Brugge en ondervoorzitter van Port of Antwerp-Bruges: “Dit diepterecord bewijst dat Zeebrugge - en bij uitbreiding Port of Antwerp-Bruges - klaar is voor de grootste en zwaarst beladen containerschepen ter wereld. Bedankt aan alle diensten die dit recordschip veilig tot in onze haven begeleid hebben.”
George Wang - Project Division - Evergreen Taiwan: “We charteren in totaal elf schepen van het G-type. 'Ever Greet' is het elfde en laatste schip van deze serie. Men zegt wel eens dat de laatste druppel wijn de beste is en alleen voor de belangrijkste persoon gereserveerd moet worden. Hetzelfde geldt voor dit schip. Daarom laten we dit laatste en beste G-schip Zeebrugge en Antwerpen aandoen, als symbool van een hechte vriendschap.”

In Antwerpen is de maximale diepgang onlangs opgetrokken tot 16 meter. Begin dit jaar werd de MSC Aurora het eerste schip met 16 meter diepgang dat onder het reguliere toelatingsbeleid de Antwerpse haven binnenvaarde, na een succesvolle doortocht op de Westerschelde. Een grote stap voor Port of Antwerp-Bruges waar drie jaar voorbereiding door verschillende partners zoals MDK, de Gemeenschappelijke Nautische Autoriteit en de rederijen aan vooraf ging. Ook de scheepsagenten of ‘waterklerken’, sleepdiensten, containerdiensten en bootsmensen spelen in deze keten een belangrijke rol.

Ever Greet - Copyright Tibo Deprest
Ever Greet - Copyright Tibo Deprest

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Port of Antwerp-Bruges

Met een totale doorvoer van 271 miljoen ton per jaar vormt Port of Antwerp-Bruges een belangrijk knooppunt in de wereldwijde handel en industrie. De haven is een cruciale schakel voor de afhandeling van containers, de trafiek van stukgoed en de overslag van voertuigen. Port of Antwerp-Bruges is de thuisbasis voor 1.400 bedrijven en huisvest de grootste geïntegreerde chemische cluster in Europa. De haven zorgt, direct en indirect, voor een totaal van 164.000 jobs en voor een toegevoegde waarde van 21 miljard euro.

Port of Antwerp-Bruges heeft een duidelijke ambitie: de eerste wereldhaven worden die economie, mens en klimaat verzoent. De haven wil niet alleen haar groeitraject duurzaam verderzetten, maar ook haar unieke positie als logistiek, maritiem en industrieel platform inzetten om het voortouw te nemen in de transitie naar een circulaire en koolstofarme economie. Samen met de havengemeenschap, klanten en andere partners gaat Port of Antwerp-Bruges actief op zoek naar innovatieve oplossingen voor een duurzame toekomst. De verantwoordelijkheid ten opzichte van de omgeving en, bij uitbreiding, de samenleving staat hoog op de agenda.

De havensites van Antwerpen en Zeebrugge worden uitgebaat door het Havenbedrijf Antwerpen-Brugge, een nv van publiek recht met de Stad Antwerpen en de Stad Brugge als aandeelhouders. Het stelt 1.800 medewerkers te werk. Antwerps havenschepen Annick De Ridder is de voorzitter van de raad van bestuur en Brugs burgemeester Dirk De fauw de ondervoorzitter. Jacques Vandermeiren is de CEO en voorzitter van het directiecomité, dat de dagelijkse leiding verzorgt.

 www.portofantwerpbruges.com

Het telefoonnummer +32 492 15 41 39 is uitsluitend voor persvragen. Voor andere vragen mag je mailen naar communicatie@portofantwerpbruges.com

Neem contact op met

Havenhuis Zaha Hadidplein 1 2030 Antwerpen

+32 492 15 41 39

press@portofantwerpbruges.com

www.portofantwerpbruges.com