Portopolis opent de deuren

Portopolis opent de deuren

Een interactief belevingscentrum over de haven

Zaterdag 19 december opent Portopolis aan het MAS op het Eilandje in Antwerpen de deuren. In deze interactieve expo ontdek je de haven van Antwerpen met je gezin.

Sinds de opening in 2010 is het Havenpaviljoen aan het MAS uitgegroeid tot een toegangspoort naar de haven. Er kwamen meer dan 500.000 bezoekers over de vloer. Met de ingrijpende veranderingen in de haven van de afgelopen jaren, was het tijd voor een remake van het paviljoen. Daarom is het paviljoen omgedoopt tot Portopolis, met een focus op beleving en op internationale bezoekers.

Interactieve rondleiding
​Iedere bezoeker krijgt, naast persoonlijke begeleiding, voortaan ook een tablet die hem of haar begeleidt doorheen een interactieve rondleiding in augmentend of virtual reality. De grote luchtfoto is nog steeds van de partij, maar met je tablet verdiep je je makkelijk in een bepaalde havenactiviteit. Op vier aparte eilanden kunnen kinderen zelf een containerschip laden of stippelen ze een traject voor hun goederen uit.

Coronaproof bezoek
​Een bezoek aan Portopolis blijft gratis en verloopt volledig coronaproof: mensen moeten vooraf een tijdslot reserveren, het aantal bezoekers is beperkt en na elk tijdslot wordt het paviljoen ontsmet. Tijdens de openingsweken van 19 december tot en met 3 januari krijgt elke bezoeker bovendien een leuk souvenir. Portopolis zal geopend zijn van dinsdag tot en met zondag, van 9.30 tot 17.30 uur. Voor inschrijvingen en meer informatie, kan je terecht op onze website: www.portofantwerp.com/nl/ontdek-portopolis

Officiële opening door Jacques Vandermeiren, CEO Port of Antwerp en Annick De Ridder, havenschepen
Officiële opening door Jacques Vandermeiren, CEO Port of Antwerp en Annick De Ridder, havenschepen
Nathalie Van Impe, Chief Communication and Marketing Officer van Port of Antwerp: “We zijn enorm trots dat we Portopolis kunnen openen en zo iedereen te laten kennismaken met onze fascinerende haven. We zetten met deze vernieuwing volop in op beleving en interactiviteit. Één ingrediënt veranderen we niet : onze hosts verwelkomen graag klein en groot en delen met veel enthousiasme hun kennis over de haven.”
Annick De Ridder, havenschepen: “Met de naam Portopolis verwijzen we letterlijk naar het dichterbij brengen van stad en haven. Daarnaast willen we extra inzetten op beleving voor zowel kinderen als volwassenen. Zo wordt onze haven ook tastbaarder voor de bezoekers en werken we tegelijkertijd aan het draagvlak van de grootste economische motor van onze regio. Tenslotte hopen we hiermee een leuke coronaproof activiteit voor het hele gezin aan te bieden in deze bijzondere tijden. Wie tijdens de kerstvakantie komt kan rekenen op een souvenirtje.”

 

Over Port of Antwerp-Bruges

Met een totale doorvoer van 271 miljoen ton per jaar vormt Port of Antwerp-Bruges een belangrijk knooppunt in de wereldwijde handel en industrie. De haven is een cruciale schakel voor de afhandeling van containers, de trafiek van stukgoed en de overslag van voertuigen. Port of Antwerp-Bruges is de thuisbasis voor 1.400 bedrijven en huisvest de grootste geïntegreerde chemische cluster in Europa. De haven zorgt, direct en indirect, voor een totaal van 164.000 jobs en voor een toegevoegde waarde van 21 miljard euro.

Port of Antwerp-Bruges heeft een duidelijke ambitie: de eerste wereldhaven worden die economie, mens en klimaat verzoent. De haven wil niet alleen haar groeitraject duurzaam verderzetten, maar ook haar unieke positie als logistiek, maritiem en industrieel platform inzetten om het voortouw te nemen in de transitie naar een circulaire en koolstofarme economie. Samen met de havengemeenschap, klanten en andere partners gaat Port of Antwerp-Bruges actief op zoek naar innovatieve oplossingen voor een duurzame toekomst. De verantwoordelijkheid ten opzichte van de omgeving en, bij uitbreiding, de samenleving staat hoog op de agenda.

De havensites van Antwerpen en Zeebrugge worden uitgebaat door het Havenbedrijf Antwerpen-Brugge, een nv van publiek recht met de Stad Antwerpen en de Stad Brugge als aandeelhouders. Het stelt 1.800 medewerkers te werk. Antwerps havenschepen Annick De Ridder is de voorzitter van de raad van bestuur en Brugs burgemeester Dirk De fauw de ondervoorzitter. Jacques Vandermeiren is de CEO en voorzitter van het directiecomité, dat de dagelijkse leiding verzorgt.

 www.portofantwerpbruges.com

Het telefoonnummer +32 492 15 41 39 is uitsluitend voor persvragen. Voor andere vragen mag je mailen naar communicatie@portofantwerpbruges.com

Port of Antwerp-Bruges
Havenhuis
Zaha Hadidplein 1
2030 Antwerpen