Port of Antwerp verwelkomt tweede grootste containerschip ooit

Port of Antwerp verwelkomt tweede grootste containerschip ooit

De containerreus 'HMM Gdansk' komt op 14 augustus aan in Antwerpen

Foto: de HMM Algeciras, het grootste schip ooit, liep aan in juni 2020

De HMM Gdansk is een zusterschip van de HMM Algeciras, de zeereus die in juni voor nieuwe records zorgde in de haven van Antwerpen. Met 23.964 teu is de HMM Gdansk het tweede grootste containerschip ooit in de haven van Antwerpen.

​Verwachte aankomst van het schip, dat vanuit Hamburg komt, is 14 augustus om 5u 's ochtends, waarna het richting Noordzeeterminal geloodst zal worden om daar rond de vroege middag (11/12u) aan te meren. ​ Op 16 augustus 's ochtends vroeg vertrekt het schip naar het Verenigd Koninkrijk.

"Zulke recordaanlopen spreken tot de verbeelding. Ze tonen aan dat Port of Antwerp de grootste containerschepen kan blijven ontvangen. Onze recente halfjaarcijfers bevestigen dat de containeroverslag, ondanks geschrapte afvaarten omwille van Corona, vrij stabiel blijft met een lichte stijging van +0,4% in TEU ten opzichte van januari-juni 2019", zegt havenschepen Annick De Ridder.

"We verwachten geen massa’s kijklustigen, maar alle havenliefhebbers en shipspotters kunnen vanop de oevers mooie foto’s maken. Omwille van Corona organiseren we deze keer geen publieksevent" vervolgt Barbara Janssens, woordvoerster.

Check hier de Port of Antwerp shipspottingkaart: https://www.portofantwerp.com/sites/portofantwerp/files/201803_Spotterskaart_Shipspotting.pdf

Over Port of Antwerp-Bruges

Met een totale doorvoer van 271 miljoen ton per jaar vormt Port of Antwerp-Bruges een belangrijk knooppunt in de wereldwijde handel en industrie. De haven is een cruciale schakel voor de afhandeling van containers, de trafiek van stukgoed en de overslag van voertuigen. Port of Antwerp-Bruges is de thuisbasis voor 1.400 bedrijven en huisvest de grootste geïntegreerde chemische cluster in Europa. De haven zorgt, direct en indirect, voor een totaal van 164.000 jobs en voor een toegevoegde waarde van 21 miljard euro.

Port of Antwerp-Bruges heeft een duidelijke ambitie: de eerste wereldhaven worden die economie, mens en klimaat verzoent. De haven wil niet alleen haar groeitraject duurzaam verderzetten, maar ook haar unieke positie als logistiek, maritiem en industrieel platform inzetten om het voortouw te nemen in de transitie naar een circulaire en koolstofarme economie. Samen met de havengemeenschap, klanten en andere partners gaat Port of Antwerp-Bruges actief op zoek naar innovatieve oplossingen voor een duurzame toekomst. De verantwoordelijkheid ten opzichte van de omgeving en, bij uitbreiding, de samenleving staat hoog op de agenda.

De havensites van Antwerpen en Zeebrugge worden uitgebaat door het Havenbedrijf Antwerpen-Brugge, een nv van publiek recht met de Stad Antwerpen en de Stad Brugge als aandeelhouders. Het stelt 1.800 medewerkers te werk. Antwerps havenschepen Annick De Ridder is de voorzitter van de raad van bestuur en Brugs burgemeester Dirk De fauw de ondervoorzitter. Jacques Vandermeiren is de CEO en voorzitter van het directiecomité, dat de dagelijkse leiding verzorgt.

 www.portofantwerpbruges.com

Het telefoonnummer +32 492 15 41 39 is uitsluitend voor persvragen. Voor andere vragen mag je mailen naar [email protected]

Port of Antwerp-Bruges
Havenhuis
Zaha Hadidplein 1
2030 Antwerpen