Port of Antwerp-Bruges gaat in zee met Routescanner

Port of Antwerp-Bruges gaat in zee met Routescanner

Vanaf 21 maart biedt Port of Antwerp-Bruges ‘Direct Connections’ van Routescanner aan op haar website. Met Routescanner kan een verlader of expediteur op een neutraal platform gemakkelijk mogelijke routes voor zijn containertransporten vinden en met elkaar vergelijken. ‘Direct Connections’ toont alle beschikbare verbindingen met Antwerpen en Zeebrugge. Het platform kan meteen ook de CO2-uitstoot van het traject berekenen.

Story image

Hoe werkt het?

De Direct Connections plug-in van Routescanner vervangt de connectiviteitsplatformen op de Port of Antwerp-Bruges website en zal in de eerste plaats oplossingen via Antwerpen en Zeebrugge tonen. De gebruiker geeft een oorsprong en/of eindbestemming in, en krijgt vervolgens een overzicht van alle beschikbare verbindingen met Port of Antwerp-Bruges, met inbegrip van transittijden, afstanden, modus, CO2-uitstoot en dienstverleners die de route aanbieden.

Routescanner wordt actief en voortdurend gevoed met informatie over transportdiensten in het voor- en achterland en laat de verlader of expediteur ook toe om meteen een offerte te vragen aan de dienstverlener.

Het is een gebruiksvriendelijk bestaand platform dat intussen zeer bekend is in de transportwereld. Zo zijn er wereldwijd al meer dan 10.000 gebruikers actief, die kunnen kiezen uit meer dan 730.000 transportdiensten. ​

Greet Van Wesemael, Mobiliteitsmanager bij Port of Antwerp-Bruges:Verladers en expediteurs die het platform gebruiken zullen ook oplossingen zien waar ze zelf misschien eerst niet aan gedacht hadden. Voor het achterlandtransport komen alle vervoersmodi in beeld en zijn ze in een handomdraai te vergelijken. Dit moet een push geven aan de modal shift naar duurzamer transport zoals spoorvervoer en binnenvaart.” ​

Globaal netwerk

Omdat het om een universeel platform gaat, moeten transportaanbieders hun gegevens op slechts één plaats ingeven om verladers en expediteurs over de hele wereld te bereiken. Zo zijn er al bijna 200 binnenvaart- & spooroperatoren, shortsea & deepsea rederijen aan boord, en ruim 4500 terminals verbonden.

Chantal Gouka, Managing Director Routescanner: “We zijn ontzettend trots dat Port of Antwerp-Bruges onze Direct Connections oplossing heeft gelanceerd. Als initiatiefnemer van Routescanner, geloof ik erin dat samenwerken aan een wereldwijd inzicht in container transportroutes bijdraagt aan de transparantie, duurzaamheid en efficiëntie van de logistieke sector. Middels Direct Connections wordt het netwerk van en naar Antwerpen-Zeebrugge inzichtelijk gemaakt en zal dit tevens de planning en oriëntatie vereenvoudigen voor hun klanten. Dank voor het vertrouwen en let’s rethink supply chains together!”

 

https://www.portofantwerpbruges.com/plan-je-route

 

 

Toon op nieuwsoverzicht
Over Port of Antwerp-Bruges

Met een totale doorvoer van 271 miljoen ton per jaar vormt Port of Antwerp-Bruges een belangrijk knooppunt in de wereldwijde handel en industrie. De haven is een cruciale schakel voor de afhandeling van containers, de trafiek van stukgoed en de overslag van voertuigen. Port of Antwerp-Bruges is de thuisbasis voor 1.400 bedrijven en huisvest de grootste geïntegreerde chemische cluster in Europa. De haven zorgt, direct en indirect, voor een totaal van 164.000 jobs en voor een toegevoegde waarde van 21 miljard euro.

Port of Antwerp-Bruges heeft een duidelijke ambitie: de eerste wereldhaven worden die economie, mens en klimaat verzoent. De haven wil niet alleen haar groeitraject duurzaam verderzetten, maar ook haar unieke positie als logistiek, maritiem en industrieel platform inzetten om het voortouw te nemen in de transitie naar een circulaire en koolstofarme economie. Samen met de havengemeenschap, klanten en andere partners gaat Port of Antwerp-Bruges actief op zoek naar innovatieve oplossingen voor een duurzame toekomst. De verantwoordelijkheid ten opzichte van de omgeving en, bij uitbreiding, de samenleving staat hoog op de agenda.

De havensites van Antwerpen en Zeebrugge worden uitgebaat door het Havenbedrijf Antwerpen-Brugge, een nv van publiek recht met de Stad Antwerpen en de Stad Brugge als aandeelhouders. Het stelt 1.800 medewerkers te werk. Antwerps havenschepen Annick De Ridder is de voorzitter van de raad van bestuur en Brugs burgemeester Dirk De fauw de ondervoorzitter. Jacques Vandermeiren is de CEO en voorzitter van het directiecomité, dat de dagelijkse leiding verzorgt.

 www.portofantwerpbruges.com

Het telefoonnummer +32 492 15 41 39 is uitsluitend voor persvragen. Voor andere vragen mag je mailen naar communicatie@portofantwerpbruges.com

Port of Antwerp-Bruges
Havenhuis
Zaha Hadidplein 1
2030 Antwerpen