Persuitnodiging - Baanbrekend project met zonnespiegels in de haven van Antwerpen

Persuitnodiging - Baanbrekend project met zonnespiegels in de haven van Antwerpen

Beste journalist,

Wij nodigen u graag uit op woensdag 23 oktober 2019 om 10:00 uur voor een persmoment bij het bedrijf ADPO in Beveren. Op het programma: de officiële inhuldiging van een zonnespiegelpark dat werd geïnstalleerd door het Genkse energiebedrijf AZTEQ. ​ Deze baanbrekende warmtetechnologie die nooit eerder in Europa is toegepast, genereert groene warmte op basis van geconcentreerd zonlicht.

Programma:

Vanaf 9:00 ​ Ontvangst bij ADPO ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​

10:00 ​ ​ ​ ​ ​ Verwelkoming door Filip De Dijcker, Managing Director ADPO

10:15 ​ ​ ​ ​ ​ Speeches en toelichting van

- Zuhal Demir, minister van Energie

- Jacques Vandermeiren, CEO Port of Antwerp

- Annick De Ridder, havenschepen Port of Antwerp

- Koen Vermout, CEO Azteq

10:45 ​ ​ ​ ​ ​ Pendelbus naar installatie – officiële inhuldiging en toelichting

12:00 ​ ​ ​ ​ ​ Terugkeer per bus naar hoofdkantoor ADPO

12:15 ​ ​ ​ ​ ​ Hapje en drankje

Mogen we u vragen uw deelname ten laatste op maandag 21 oktober 2019 te bevestigen aan [email protected]

Locatie

Steenlandlaan 3, 9130 Beveren

Wij kijken er naar uit u te mogen verwelkomen

Perscontact

Wilma Schippers

+32 479 95 08 55

[email protected]

 


 

 

 

 

 


 

 

 


 

 

 

Over Port of Antwerp-Bruges

Met een totale doorvoer van 289 miljoen ton per jaar vormt Port of Antwerp-Bruges een belangrijk knooppunt in de wereldwijde handel en industrie. De haven is een cruciale schakel voor de afhandeling van containers, de trafiek van stukgoed en de overslag van voertuigen. Port of Antwerp-Bruges is de thuisbasis voor 1.400 bedrijven en huisvest de grootste geïntegreerde chemische cluster in Europa. De haven zorgt, direct en indirect, voor een totaal van 164.000 jobs en voor een toegevoegde waarde van 21 miljard euro.

Port of Antwerp-Bruges heeft een duidelijke ambitie: de eerste wereldhaven worden die economie, mens en klimaat verzoent. De haven wil niet alleen haar groeitraject duurzaam verderzetten, maar ook haar unieke positie als logistiek, maritiem en industrieel platform inzetten om het voortouw te nemen in de transitie naar een circulaire en koolstofarme economie. Samen met de havengemeenschap, klanten en andere partners gaat Port of Antwerp-Bruges actief op zoek naar innovatieve oplossingen voor een duurzame toekomst. De verantwoordelijkheid ten opzichte van de omgeving en, bij uitbreiding, de samenleving staat hoog op de agenda.

De havensites van Antwerpen en Zeebrugge worden uitgebaat door het Havenbedrijf Antwerpen-Brugge, een nv van publiek recht met de Stad Antwerpen en de Stad Brugge als aandeelhouders. Het stelt 1.800 medewerkers te werk. Antwerps havenschepen Annick De Ridder is de voorzitter van de raad van bestuur en Brugs burgemeester Dirk De fauw de ondervoorzitter. Jacques Vandermeiren is de CEO en voorzitter van het directiecomité, dat de dagelijkse leiding verzorgt.

 www.portofantwerpbruges.com

Het telefoonnummer +32 492 15 41 39 is uitsluitend voor persvragen. Voor andere vragen mag je mailen naar [email protected]

Port of Antwerp-Bruges
Havenhuis
Zaha Hadidplein 1
2030 Antwerpen