Mercikes haventoppers, nu meer dan ooit!

Mercikes haventoppers, nu meer dan ooit!

10.000 paar sokken voor de dokken

Het Havenbedrijf Antwerpen lanceerde de afgelopen weken de campagne ‘Haventoppers’ om medewerkers van bedrijven in het havengebied te bedanken voor hun continue inzet. Hierbij werden 10.000 paar sokken voor de dokken uitgedeeld. Op 25 maart wordt de 'Dag van de Haventopper' gevierd op social media.

De haven van Antwerpen, dat zijn mensen. Het zijn de meer dan 60.000 havenmedewerkers die ervoor zorgden dat de haven in 2020 zeer goed stand hield ondanks het uitzonderlijk coronajaar. Elke dag hebben ze hun veerkracht en engagement getoond en hebben ze het beste van zichzelf gegeven. Ze deden een topjob, vindt het Havenbedrijf, dat daarom de Haventopperscampagne op touw zette.

De voorbije jaren doorkruiste een camper het havengebied om sjaals en mutsen uit te delen, maar door corona en het vele thuiswerk besliste het Havenbedrijf om het dit jaar anders aan te pakken. Zo konden bedrijven zich op voorhand inschrijven en werden de sokken aan de bedrijven geleverd. Daarnaast kreeg iedereen de kans om op Facebook een haventopper te nomineren en zo een paar unieke sokken in de wacht te slepen. De sokken zijn volledig in lijn met de gloednieuwe havencollectie met T-shirts en truien, ontwikkeld met het Antwerps en duurzaam modelabel KLEIR.

Op 25 maart organiseert het Havenbedrijf de ‘Dag van de Haventopper’ en worden alle havenbedrijven en havenmedewerkers opgeroepen om een foto met de sokken te delen op social media met #haventopper.

Jacques Vandermeiren, CEO Port of Antwerp: “2020 was een uitzonderlijk jaar voor de hele wereld en voor de Antwerpse haven. We zijn 100% operationeel gebleven en dat hebben we te danken aan de duizenden havenmedewerkers die er elke dag stonden. Zij schrijven samen de toekomst van de haven. Daarom zeggen we dit jaar MERCI met een warm, stevig en uniek paar sokken voor de dokken.”
Annick De Ridder, havenschepen: "Een rondvraag vorig jaar leerde dat er na mutsen en sjaals ook een grote vraag was naar sokken. In samenwerking met KLEIR lanceren we dit jaar daarom deze unieke Haventopper-sokken. Onze haven heeft zich in deze uitzonderlijke omstandigheden opnieuw bewezen als dé motor van onze economie en dat is te danken aan al onze haventoppers. Met deze actie willen we de havengemeenschap nog eens extra in de kijker zetten voor al hun harde werk.” 
Toon op nieuwsoverzicht
Over Port of Antwerp-Bruges

Met een totale doorvoer van 271 miljoen ton per jaar vormt Port of Antwerp-Bruges een belangrijk knooppunt in de wereldwijde handel en industrie. De haven is een cruciale schakel voor de afhandeling van containers, de trafiek van stukgoed en de overslag van voertuigen. Port of Antwerp-Bruges is de thuisbasis voor 1.400 bedrijven en huisvest de grootste geïntegreerde chemische cluster in Europa. De haven zorgt, direct en indirect, voor een totaal van 164.000 jobs en voor een toegevoegde waarde van 21 miljard euro.

Port of Antwerp-Bruges heeft een duidelijke ambitie: de eerste wereldhaven worden die economie, mens en klimaat verzoent. De haven wil niet alleen haar groeitraject duurzaam verderzetten, maar ook haar unieke positie als logistiek, maritiem en industrieel platform inzetten om het voortouw te nemen in de transitie naar een circulaire en koolstofarme economie. Samen met de havengemeenschap, klanten en andere partners gaat Port of Antwerp-Bruges actief op zoek naar innovatieve oplossingen voor een duurzame toekomst. De verantwoordelijkheid ten opzichte van de omgeving en, bij uitbreiding, de samenleving staat hoog op de agenda.

De havensites van Antwerpen en Zeebrugge worden uitgebaat door het Havenbedrijf Antwerpen-Brugge, een nv van publiek recht met de Stad Antwerpen en de Stad Brugge als aandeelhouders. Het stelt 1.800 medewerkers te werk. Antwerps havenschepen Annick De Ridder is de voorzitter van de raad van bestuur en Brugs burgemeester Dirk De fauw de ondervoorzitter. Jacques Vandermeiren is de CEO en voorzitter van het directiecomité, dat de dagelijkse leiding verzorgt.

 www.portofantwerpbruges.com

Het telefoonnummer +32 492 15 41 39 is uitsluitend voor persvragen. Voor andere vragen mag je mailen naar communicatie@portofantwerpbruges.com

Port of Antwerp-Bruges
Havenhuis
Zaha Hadidplein 1
2030 Antwerpen