Havenjobs zet jongeren in de schijnwerpers met nieuwe campagne

Havenjobs zet jongeren in de schijnwerpers met nieuwe campagne

Havenjobs, de toegangspoort tot de haven van Antwerpen en Zeebrugge, trapt vandaag een campagne af om jongeren enthousiast te maken voor een job in de boeiende havenwereld. In een tijd waar jaarlijks 70.000 jongeren in Vlaanderen afstuderen kan de haven een veelbelovende werkplek zijn voor deze starters. Met permanent tussen 500 en 750 instapklare vacatures in heel uiteenlopende sectoren, biedt de haven heel wat mogelijkheden voor jongeren.

Op havenjobs.com, een initiatief van Port of Antwerp-Bruges, VDAB, Voka Antwerpen-Waasland en West-Vlaanderen, Alfaport Voka, APZI, Maatschappij Linkerscheldeoever, CEWEZ, Stad Antwerpen en Brugge, het Havencentrum van de Provincie Antwerpen en TUA West, vind je momenteel 1500 vacatures. Wat opvalt is dat bijna de helft van deze vacatures specifiek gericht zijn op jongeren en starters. Een groot deel van deze vacatures vind je in de segmenten techniek, administratie, en logistiek & transport. Wat al die jobs gemeen hebben? De dynamische internationale omgeving eigen aan de havenwereld, ontwikkelmogelijkheden en ruimte voor eigen initiatief.

Om jongeren en de havenwereld dichter bij elkaar te brengen gaat vandaag de jongerencampagne van havenjobs van start. De campagne legt de nadruk op de unieke talenten van jongeren en hoe ze die kunnen inzetten bij een job in de haven. Van de precisie van een gamer die van pas komt bij het besturen van een heftruck tot de sociale vaardigheden van een influencer die waardevol zijn in een sales job. Want ook zonder werkervaring biedt de haven veel kansen.

Als aanvulling op de campagne organiseren Port of Antwerp-Bruges en Havencentrum HavenWijs op 13 en 15 maart. Tijdens dit unieke event komen onderwijsprofessionals uit het hoger onderwijs, de universiteit en de derde graad middelbaar onderwijs in contact met havenbedrijven. In tegenstelling tot een traditionele jobbeurs, is dit een matchmaking event voor leerkrachten en havenbedrijven. In Antwerpen is het event wegens groot succes al volzet, in Zeebrugge kunnen scholen en bedrijven zich nog inschrijven. Het doel is om de mogelijkheden binnen de haven te belichten en langdurige samenwerkingen tussen scholen en bedrijven te stimuleren.

Annick De Ridder, voorzitter van de raad van bestuur van Port of Antwerp-Bruges: "Onze haven staat als wereldhaven voor heel wat uitdagingen. Eén van de allergrootste is het invullen van de vele openstaande vacatures. Onze haven heeft het talent van vandaag én van morgen nodig. Aan alle jongeren die bekommerd zijn om die toekomst: kom in onze haven werken! Hier geven we samen de toekomst vorm. Werkervaring is niet het punt. Wel, jouw talent en vaardigheden. Werken in de haven? Never a dull moment, that’s for sure! Neem dus zeker snel een kijkje op havenjobs.com

 

Voor meer informatie over de kansen die de haven biedt aan jongeren, bezoek havenjobs.com en HavenWijs - Port of Antwerp-Bruges (portofantwerpbruges.com)

 

 

Toon op nieuwsoverzicht
Over Port of Antwerp-Bruges

Met een totale doorvoer van 271 miljoen ton per jaar vormt Port of Antwerp-Bruges een belangrijk knooppunt in de wereldwijde handel en industrie. De haven is een cruciale schakel voor de afhandeling van containers, de trafiek van stukgoed en de overslag van voertuigen. Port of Antwerp-Bruges is de thuisbasis voor 1.400 bedrijven en huisvest de grootste geïntegreerde chemische cluster in Europa. De haven zorgt, direct en indirect, voor een totaal van 164.000 jobs en voor een toegevoegde waarde van 21 miljard euro.

Port of Antwerp-Bruges heeft een duidelijke ambitie: de eerste wereldhaven worden die economie, mens en klimaat verzoent. De haven wil niet alleen haar groeitraject duurzaam verderzetten, maar ook haar unieke positie als logistiek, maritiem en industrieel platform inzetten om het voortouw te nemen in de transitie naar een circulaire en koolstofarme economie. Samen met de havengemeenschap, klanten en andere partners gaat Port of Antwerp-Bruges actief op zoek naar innovatieve oplossingen voor een duurzame toekomst. De verantwoordelijkheid ten opzichte van de omgeving en, bij uitbreiding, de samenleving staat hoog op de agenda.

De havensites van Antwerpen en Zeebrugge worden uitgebaat door het Havenbedrijf Antwerpen-Brugge, een nv van publiek recht met de Stad Antwerpen en de Stad Brugge als aandeelhouders. Het stelt 1.800 medewerkers te werk. Antwerps havenschepen Annick De Ridder is de voorzitter van de raad van bestuur en Brugs burgemeester Dirk De fauw de ondervoorzitter. Jacques Vandermeiren is de CEO en voorzitter van het directiecomité, dat de dagelijkse leiding verzorgt.

 www.portofantwerpbruges.com

Het telefoonnummer +32 492 15 41 39 is uitsluitend voor persvragen. Voor andere vragen mag je mailen naar communicatie@portofantwerpbruges.com

Port of Antwerp-Bruges
Havenhuis
Zaha Hadidplein 1
2030 Antwerpen