Havenbedrijf Antwerpen-Brugge zet “haventoppers” opnieuw in de bloemetjes

Havenbedrijf Antwerpen-Brugge zet “haventoppers” opnieuw in de bloemetjes

Naar goede gewoonte bedankt Port of Antwerp-Bruges alle mensen die in de haven werken. Méér dan ooit zijn zij broodnodig. Dankzij de dagelijkse inzet van méér dan 70.000 mensen kan de haven immers op volle toeren blijven draaien – en dat ondanks de moeilijke huidige geopolitieke context.

Een mobiele haventoppers-camper doorkruist het havengebied van Zeebrugge en Antwerpen van 2 tot en met 10 februari, waar hij halt houdt op uiteenlopende locaties. Iedereen die in de haven werkt, mag een persoonlijke attentie komen afhalen. Dit jaar is dat een opvallende brooddoos. De symboliek is niet ver te zoeken; havenmensen zijn simpelweg broodnodig.

Een gedetailleerde route met tijdstippen en locaties vind je hier terug.

Jacques Vandermeiren, CEO Port of Antwerp-Bruges: “In Port of Antwerp-Bruges zetten tienduizenden werknemers zich in om economie, klimaat, mens & omgeving met elkaar te verzoenen. Die mensen in Antwerpen en Zeebrugge dragen elke dag opnieuw hun steentje bij aan het succes van onze eengemaakte haven. Met deze attentie willen we hen allemaal persoonlijk bedanken voor het geleverde werk. Bedankt haventoppers!”
Annick De Ridder, havenschepen van de Stad Antwerpen en voorzitter van de raad van bestuur van Port of Antwerp-Bruges: “Onze haven liet ondanks bijzonder moeilijke uitdagingen een sterk resultaat in 2022 optekenen. Dat hebben we te danken aan de enorme weerbaarheid en veerkracht van alle mannen en vrouwen die de economische motor van Vlaanderen draaiende houden. Een waardering van dank voor al deze Haventoppers is dus meer dan gepast. En wat is er beter geschikt dan een leuke brooddoos waarin iedereen zijn dagelijkse portie energie kan verpakken!”
Dirk De fauw, burgemeester van de stad Brugge en ondervoorzitter van Port of Antwerp-Bruges: “Deze brooddoos is een kleine attentie voor een groot gebaar dat al onze havenwerknemers dag in dag uit stellen. Terecht noemen we deze mensen onze haventoppers, want zij houden met hun inzet, enthousiasme en toewijding onze haven in Zeebrugge en Antwerpen 24 uur op 24 draaiende. Een welgemeende dankuwel hiervoor!”

 

Toon op nieuwsoverzicht
Over Port of Antwerp-Bruges

Met een totale doorvoer van 271 miljoen ton per jaar vormt Port of Antwerp-Bruges een belangrijk knooppunt in de wereldwijde handel en industrie. De haven is een cruciale schakel voor de afhandeling van containers, de trafiek van stukgoed en de overslag van voertuigen. Port of Antwerp-Bruges is de thuisbasis voor 1.400 bedrijven en huisvest de grootste geïntegreerde chemische cluster in Europa. De haven zorgt, direct en indirect, voor een totaal van 164.000 jobs en voor een toegevoegde waarde van 21 miljard euro.

Port of Antwerp-Bruges heeft een duidelijke ambitie: de eerste wereldhaven worden die economie, mens en klimaat verzoent. De haven wil niet alleen haar groeitraject duurzaam verderzetten, maar ook haar unieke positie als logistiek, maritiem en industrieel platform inzetten om het voortouw te nemen in de transitie naar een circulaire en koolstofarme economie. Samen met de havengemeenschap, klanten en andere partners gaat Port of Antwerp-Bruges actief op zoek naar innovatieve oplossingen voor een duurzame toekomst. De verantwoordelijkheid ten opzichte van de omgeving en, bij uitbreiding, de samenleving staat hoog op de agenda.

De havensites van Antwerpen en Zeebrugge worden uitgebaat door het Havenbedrijf Antwerpen-Brugge, een nv van publiek recht met de Stad Antwerpen en de Stad Brugge als aandeelhouders. Het stelt 1.800 medewerkers te werk. Antwerps havenschepen Annick De Ridder is de voorzitter van de raad van bestuur en Brugs burgemeester Dirk De fauw de ondervoorzitter. Jacques Vandermeiren is de CEO en voorzitter van het directiecomité, dat de dagelijkse leiding verzorgt.

 www.portofantwerpbruges.com

Het telefoonnummer +32 492 15 41 39 is uitsluitend voor persvragen. Voor andere vragen mag je mailen naar [email protected]

Port of Antwerp-Bruges
Havenhuis
Zaha Hadidplein 1
2030 Antwerpen