Doave van Antwaarpe oep een t-shirt? KLEIR.

Doave van Antwaarpe oep een t-shirt? KLEIR.

Port of Antwerp en KLEIR. slaan de handen in elkaar voor een collectie t-shirts en truien met typisch havendialect. De collectie is vanaf nu beschikbaar voor iedereen met een hart voor de haven en voor het Antwerps dialect.

Story image

De t-shirts en truien van KLEIR. met een opschrift in Antwerpse streektaal zijn intussen ruim bekend. Oprichters Mathias Vertessen (28) en Nick Daelemans (27) zetten 3,5 jaar geleden hun favoriete uitspraken op een paar truien. Wat begon als een zijproject is intussen helemaal uit zijn voegen gebarsten. Zo werd er onder meer al samengewerkt met Tourist LeMC en Stadsbrouwerij De Koninck.

Mathias Vertessen van KLEIR. : “We zijn enorm trots dat we aan dat rijtje nu ook Port of Antwerp kunnen toevoegen. Port of Antwerp stond van bij de start van KLEIR. in onze top vijf van partners waarmee we ooit wilden samenwerken.”

Ook voor Port of Antwerp was de link met KLEIR. heel logisch : via leuk vormgegeven producten de haven en haar stad dichter bij mekaar brengen met een partner die lokaal verankerd is en bovendien duurzaamheid hoog in het vaandel draagt

Voor dat duurzame en lokale zorgt het jonge Antwerpse bedrijf KLEIR.: t-shirts en truien uit ​ biokatoen, gemaakt door partners met oog voor goede werkomstandigheden.

De knipoog naar de haven komt van de medewerkers van Port of Antwerp. Zij kwamen met talloze suggesties voor de teksten, waarvan er uiteindelijk vier op de kledinglijn staan:

  • DOAVEVANANTWAARPE.
  • GIJMENAANKER.
  • NENBOOT? ZEGTMORSCHIP.
  • KAPITEINVANTSTAD.
Nathalie van Impe (Chief Communication and Marketing Officer van Port of Antwerp): “De haven is trots op Antwerpen en de Antwerpenaar trots op zijn haven. De haven met een knipoog en wat humor dichter bij de mensen brengen was van bij de start de insteek van dit project.”

Daarom kan iedereen vanaf vandaag t-shirts en truien bestellen voor mannen, vrouwen en kinderen met een hart voor de haven van Antwerpen. Dat kan op de website van KLEIR.: www.kleirantwerp.be/portofantwerp.

Schepen voor de haven Annick De Ridder: “We willen de Antwerpenaars dichter bij de haven brengen en omgekeerd. Deze kledinglijn is een originele wenk naar de eeuwenlange verbondenheid tussen stad en haven. Quasi iedere Antwerpenaar heeft wel familie of vrienden werken in de haven of werkt er zelf. We zijn dan ook trots op onze haven en dat kunnen we met KLEIR. ook (uit)dragen.”

Voor gebruik van foto's: ©Jelle Jansegers (@jansegersphotography)

Perscontact:

hallo@kleirantwerp.be - 0456 14 99 22

press@portofantwerpbruges.com - +32 492 15 41 39

 

 

 

 

 

 

 

Over Port of Antwerp-Bruges

Met een totale doorvoer van 271 miljoen ton per jaar vormt Port of Antwerp-Bruges een belangrijk knooppunt in de wereldwijde handel en industrie. De haven is een cruciale schakel voor de afhandeling van containers, de trafiek van stukgoed en de overslag van voertuigen. Port of Antwerp-Bruges is de thuisbasis voor 1.400 bedrijven en huisvest de grootste geïntegreerde chemische cluster in Europa. De haven zorgt, direct en indirect, voor een totaal van 164.000 jobs en voor een toegevoegde waarde van 21 miljard euro.

Port of Antwerp-Bruges heeft een duidelijke ambitie: de eerste wereldhaven worden die economie, mens en klimaat verzoent. De haven wil niet alleen haar groeitraject duurzaam verderzetten, maar ook haar unieke positie als logistiek, maritiem en industrieel platform inzetten om het voortouw te nemen in de transitie naar een circulaire en koolstofarme economie. Samen met de havengemeenschap, klanten en andere partners gaat Port of Antwerp-Bruges actief op zoek naar innovatieve oplossingen voor een duurzame toekomst. De verantwoordelijkheid ten opzichte van de omgeving en, bij uitbreiding, de samenleving staat hoog op de agenda.

De havensites van Antwerpen en Zeebrugge worden uitgebaat door het Havenbedrijf Antwerpen-Brugge, een nv van publiek recht met de Stad Antwerpen en de Stad Brugge als aandeelhouders. Het stelt 1.800 medewerkers te werk. Antwerps havenschepen Annick De Ridder is de voorzitter van de raad van bestuur en Brugs burgemeester Dirk De fauw de ondervoorzitter. Jacques Vandermeiren is de CEO en voorzitter van het directiecomité, dat de dagelijkse leiding verzorgt.

 www.portofantwerpbruges.com

Het telefoonnummer +32 492 15 41 39 is uitsluitend voor persvragen. Voor andere vragen mag je mailen naar communicatie@portofantwerpbruges.com

Port of Antwerp-Bruges
Havenhuis
Zaha Hadidplein 1
2030 Antwerpen