De kortste weg naar een job in de haven heet havenjobs.com

De kortste weg naar een job in de haven heet havenjobs.com

Haven lanceert nieuw platform en campagne om opportuniteiten in de kijker te zetten

Als belangrijkste economische motor van België zorgt de haven van Antwerpen en Zeebrugge voor 73.000 directe jobs. Om de motor draaiende te houden, is het belangrijk dat deze jobs ingevuld blijven. Eerder dit jaar bleek uit een onderzoek van VDAB, Provincie Antwerpen en Havenbedrijf Antwerpen-Brugge dat de diversiteit aan kansen en mogelijkheden qua jobs nog te weinig bekend is en dat er nood is aan één centraal punt waar het aanbod havenbreed samenkomt. Dat punt is er nu en heet “havenjobs.com”.

Havenjobs.com

Het nieuwe webplatform “‘havenjobs.com” bundelt zowel voor Antwerpen als Zeebrugge de vacatures in de industrie, de logistiek en de maritieme sector in de haven. De werkzoekenden vinden er vacatures met behulp van filters zoals locatie, jobdomein, type contract etc. Per vacature vind je een functieomschrijving, profiel en eventuele jobgerelateerde competenties. Uiteraard vind je er ook informatie over hoe je kan solliciteren. Dit gebeurt rechtstreeks bij het desbetreffende bedrijf of uitzendkantoor.

Een interactieve kaart maakt het mogelijk heel gericht en op een erg gebruiksvriendelijke manier te zoeken naar de vacatures dicht bij huis.

De website “havenjobs.com” geeft daarnaast informatie over de haven zelf en de soorten jobs die er zijn. Inspirerende verhalen moeten toekomstige werknemers warm maken voor de sector. ​

Een job in de haven, da’s net iets anders

Onder dit motto wil de haven werkzoekenden warm maken voor de sector en de diversiteit aan jobs bekend maken. Er is immers niet alleen nood aan havenarbeiders, maar ook aan ICT’ers, boekhouders, technisch geschoold personeel, procesoperatoren, administratief en commercieel talent en nog veel meer. Fictieve tekeningen met havenreuzen moeten de komende maanden de aandacht van jongeren, werkzoekenden en zij-instromers trekken in het straatbeeld en op social media.

Samenwerking

Havenjobs.com is het resultaat van de inspanningen van heel wat partners, die samen met Port of Antwerp-Bruges de schouders onder dit initiatief zetten.

  • VDAB
  • In Antwerpen: Alfaport Voka, Voka Antwerpen-Waasland, Maatschappij Linkerscheldeoever, Havencentrum en Stad Antwerpen
  • In Zeebrugge: APZI-Voka West-Vlaanderen, TUA West, Cewez en Stad Brugge

Jobbeurzen en evenementen

De komende maanden zijn er heel wat jobbeurzen en andere evenementen waar werkzoekenden het Havenjobs-platform kunnen leren kennen, waaronder de Antwerp jobbeurs bij RAFC, de Jobbeurs Waasland en de Vlaamse Havendag in Antwerpen en Zeebrugge. ​

Voor bedrijven die het platform willen gebruiken, zijn er digitale infosessies voorzien op 20 en 21 april. Inschrijven via deze link (https://www.portofantwerpbruges.com/evenementen/infosessie-arbeidsmarkt).

Annick De Ridder, havenschepen van de Stad Antwerpen en voorzitter van de raad van bestuur van Port of Antwerp-Bruges: "De komende maanden zetten we met een stevige pr-campagne onze haven en de diversiteit aan jobs in de kijker. Allemaal heel uitdagende jobs, maar er zijn tegelijkertijd ook nog veel openstaande vacatures die op straffe koppen zitten te wachten. Hier in onze haven wordt vormgegeven aan de toekomst, waar bedrijven investeren in een duurzame toekomst. Aan iedereen die daarvan deel wil uitmaken kan ik maar één ding zeggen: kom in onze haven werken! Een job in de haven is nét iets anders. Bovendien gaat het ook vaak om heel andere jobs dan de meeste mensen denken. Never a dull moment!”
Dirk De fauw, burgemeester van de stad Brugge en ondervoorzitter van Port of Antwerp-Bruges: “Ons nieuwe platform “havenjobs.com” maakt het voor kandidaten die in de haven willen komen werken, veel gemakkelijker om de beste vacatures voor hen te vinden. En voor wie nog niet aan werken in de haven gedacht had, biedt het een verrassend divers aanbod aan mogelijkheden om een interessante job dicht bij huis te vinden.”

Via onderstaande link kan je rechtenvrij beeldmateriaal ​ downloaden: Port of Antwerp Media (portofantwerpbruges.com)

 

Toon op nieuwsoverzicht
Over Port of Antwerp-Bruges

Met een totale doorvoer van 271 miljoen ton per jaar vormt Port of Antwerp-Bruges een belangrijk knooppunt in de wereldwijde handel en industrie. De haven is een cruciale schakel voor de afhandeling van containers, de trafiek van stukgoed en de overslag van voertuigen. Port of Antwerp-Bruges is de thuisbasis voor 1.400 bedrijven en huisvest de grootste geïntegreerde chemische cluster in Europa. De haven zorgt, direct en indirect, voor een totaal van 164.000 jobs en voor een toegevoegde waarde van 21 miljard euro.

Port of Antwerp-Bruges heeft een duidelijke ambitie: de eerste wereldhaven worden die economie, mens en klimaat verzoent. De haven wil niet alleen haar groeitraject duurzaam verderzetten, maar ook haar unieke positie als logistiek, maritiem en industrieel platform inzetten om het voortouw te nemen in de transitie naar een circulaire en koolstofarme economie. Samen met de havengemeenschap, klanten en andere partners gaat Port of Antwerp-Bruges actief op zoek naar innovatieve oplossingen voor een duurzame toekomst. De verantwoordelijkheid ten opzichte van de omgeving en, bij uitbreiding, de samenleving staat hoog op de agenda.

De havensites van Antwerpen en Zeebrugge worden uitgebaat door het Havenbedrijf Antwerpen-Brugge, een nv van publiek recht met de Stad Antwerpen en de Stad Brugge als aandeelhouders. Het stelt 1.800 medewerkers te werk. Antwerps havenschepen Annick De Ridder is de voorzitter van de raad van bestuur en Brugs burgemeester Dirk De fauw de ondervoorzitter. Jacques Vandermeiren is de CEO en voorzitter van het directiecomité, dat de dagelijkse leiding verzorgt.

 www.portofantwerpbruges.com

Het telefoonnummer +32 492 15 41 39 is uitsluitend voor persvragen. Voor andere vragen mag je mailen naar [email protected]

Port of Antwerp-Bruges
Havenhuis
Zaha Hadidplein 1
2030 Antwerpen