Data 2022 The Tall Ships Races gekend

Data 2022 The Tall Ships Races gekend

In 2022 verwelkomen stad en haven opnieuw The Tall Ships Races. Dat besliste organisator Sail Training International eerder dit jaar. Nu zijn ook de data gekend. De kathedralen van de zee zullen Antwerpen aandoen van vrijdag 22 tot maandag 25 juli 2022.

Het zal de zevende keer zijn dat de zeilwedstrijd The Tall Ships Races Antwerpen aandoet. Na zes jaar mag Antwerpen, in 2022, weer de mooiste en grootste zeilschepen ter wereld verwelkomen. The Tall Ships Races zullen opnieuw honderdduizenden bezoekers van binnen en buiten de stad naar de Scheldekaaien brengen om de schepen te bewonderen. De vorige editie in 2016 lokte meer dan 500.000 bezoekers naar de stad.

Naast Antwerpen zullen de schepen in 2022 ook Esbjerg, Harlingen en Aalborg bezoeken. The Tall Ships Races bestaan uit een kortere en een langere race en een route langs schilderachtige kustlijnen. Tijdens de eerste race van Esbjerg in Denemarken naar Harlingen in Nederland zullen de schepen vaak in elkaars gezichtsveld varen. Daarna volgt de Cruise in Company, waarbij de schepen op eigen tempo van Harlingen naar Antwerpen varen en onderweg aanmeren waar ze wensen. De tweede langere race gaat van Antwerpen in België naar Aalborg in Denemarken. Hieronder vindt u het volledige programma.

Story image
Burgemeester Bart De Wever: “The Tall Ships Races belooft een prachtig evenement te worden voor honderdduizenden Antwerpenaren en bezoekers. Het zicht van op de vernieuwde Scheldekaaien gaat ongelofelijk zijn en zal geen enkele sinjoor onberoerd laten.”
 Annick De Ridder, schepen voor haven: “De komst van The Tall Ships Races illustreert de atypische link tussen de traditionele scheepvaart en een innovatieve wereldhaven. Jong en oud ontdekken daarbij dat het net die traditie en nautische kennis zijn, die de haven van de toekomst voortdurend vormgeven. Port of Antwerp zet daarom alle zeilen bij voor dit evenement van wereldformaat. ”

 De keuze voor Antwerpen wordt bepaald door verschillende factoren. De succesvolle eerdere edities, de vele kilometers kaaien, de ervaring van de eventteams bij stad en haven… hebben zeker een rol gespeeld.

Koen Kennis, schepen voor toerisme: “In 2016 hebben we de Tall Ships uitgezwaaid met een ‘Tot ziens!’. Ik weet zeker dat honderdduizenden mensen nu al uitkijken naar hun terugkomst naar Antwerpen.”

Tijdens The Tall Ships Races zeilen 3500 trainees, tussen 15 en 25 jaar, van over heel de wereld mee op de verschillende schepen. Iedereen kan zich opgeven. Sommige trainees hebben al zeilervaring. Anderen hebben nog nooit een voet aan boord gezet of hebben geen eerdere link met zeilen of schepen. Vele nieuwe trainees blijven, na deze eenmalige unieke belevenis, gepassioneerd door het zeilen. Naast de ervaringen aan boord krijgen de trainees in elke stad waar ze aanmeren een uitgebreid en gevarieerd programma voorgeschoteld. Zo kunnen ze zich als team uitleven tijdens de sportcompetities, de culturele hotspots van de gaststad ontdekken, genieten van de plaatselijke cultuur en gebruiken of samen nieuwe dingen ontdekken.  

Geïnteresseerde trainees kunnen voor meer informatie al contact opnemen via [email protected].

Meer info staat op www.sailtraininginternational.org.

 

 

 

 

 

 

Over Port of Antwerp-Bruges

Met een totale doorvoer van 289 miljoen ton per jaar vormt Port of Antwerp-Bruges een belangrijk knooppunt in de wereldwijde handel en industrie. De haven is een cruciale schakel voor de afhandeling van containers, de trafiek van stukgoed en de overslag van voertuigen. Port of Antwerp-Bruges is de thuisbasis voor 1.400 bedrijven en huisvest de grootste geïntegreerde chemische cluster in Europa. De haven zorgt, direct en indirect, voor een totaal van 164.000 jobs en voor een toegevoegde waarde van 21 miljard euro.

Port of Antwerp-Bruges heeft een duidelijke ambitie: de eerste wereldhaven worden die economie, mens en klimaat verzoent. De haven wil niet alleen haar groeitraject duurzaam verderzetten, maar ook haar unieke positie als logistiek, maritiem en industrieel platform inzetten om het voortouw te nemen in de transitie naar een circulaire en koolstofarme economie. Samen met de havengemeenschap, klanten en andere partners gaat Port of Antwerp-Bruges actief op zoek naar innovatieve oplossingen voor een duurzame toekomst. De verantwoordelijkheid ten opzichte van de omgeving en, bij uitbreiding, de samenleving staat hoog op de agenda.

De havensites van Antwerpen en Zeebrugge worden uitgebaat door het Havenbedrijf Antwerpen-Brugge, een nv van publiek recht met de Stad Antwerpen en de Stad Brugge als aandeelhouders. Het stelt 1.800 medewerkers te werk. Antwerps havenschepen Annick De Ridder is de voorzitter van de raad van bestuur en Brugs burgemeester Dirk De fauw de ondervoorzitter. Jacques Vandermeiren is de CEO en voorzitter van het directiecomité, dat de dagelijkse leiding verzorgt.

 www.portofantwerpbruges.com

Het telefoonnummer +32 492 15 41 39 is uitsluitend voor persvragen. Voor andere vragen mag je mailen naar [email protected]

Port of Antwerp-Bruges
Havenhuis
Zaha Hadidplein 1
2030 Antwerpen