Conti Seafrigo Antwerp realiseert nieuw diepvriesmagazijn

Conti Seafrigo Antwerp realiseert nieuw diepvriesmagazijn

De JV Conti Seafrigo Antwerp (CSA) heeft een concessie aan de Nieuwe Westweg (bij het Bevrijdingsdok in de haven in Antwerpen) verworven. De joint venture tussen de Conti-Lines Group ​ en Seafrigo gaat op het terrein van ongeveer 6 ha een duurzaam diepvriesmagazijn bouwen met plaats voor ruim 40 000 pallets. Deze investering versterkt het “cold chain” segment in Port of Antwerp-Bruges verder.

Maritieme groei

De concessie wordt de locatie voor een gloednieuw en state-of-the-art logistiek platform voor voeding. Seafrigo Antwerp NV zal instaan voor de exploitatie , behandeling en opslag van een breed assortiment gekoelde en bevroren bederfbare goederen. ​ De ontwikkeling van een diepvriesmagazijn zal de alliantie CSA de kans geven zijn maritieme netwerk uit te breiden door middel van sterke internationale partnerships. Tevens is het magazijn een essentiële meerwaarde voor het Antwerpse cold chain segment gelet op de zeer hoge bezettingsgraad in de temperatuur-gecontroleerde magazijnen en de grote actuele marktvraag.

Innovatieve ambities

Het hoogbouw magazijn van 25 m wordt uitgerust met een gloednieuw IT-systeem dat – in combinatie met inspecties via drones - zal instaan voor een hogere algemene veiligheid en efficiëntie op de werkvloer. Ook duurzaamheid dragen de betrokken partijen hoog in het vaandel. Naast het gebruik van zonnepanelen en warmtepompen wordt onderzocht om door waterstof aangedreven voertuigen in te zetten. Bovendien wordt gekeken of de restwarmte kan gebruikt worden de om eigen gebouwen te verwarmen. De nieuwbouw beantwoordt daarenboven aan het ‘very good’-label van de BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method)-principes.

William Demoor, Vicepresident Klantenrelaties Port of Antwerp-Bruges: "Deze nieuwe investering zal voor een grote toegevoegde waarde zorgen binnen het cold chain segment van Port of Antwerp-Bruges. Met hun uitgesproken ambities op vlak van duurzaamheid ligt de strategie van Antwerp Cold Stores Seafrigo volledig in lijn met onze eigen lange termijn visie.”
Van links naar recht: William Demoor (VP Customer Relations Port of Antwerp-Bruges), Tom Hautekiet (CCO Port of Antwerp-Bruges, Jacques Vandermeiren (CEO Port of Antwerp-Bruges, Eric Barbé (CEO Seafrigo Group) en Jean-Frédéric Brion (Executive Chairman Conti-Lines Group)
Van links naar recht: William Demoor (VP Customer Relations Port of Antwerp-Bruges), Tom Hautekiet (CCO Port of Antwerp-Bruges, Jacques Vandermeiren (CEO Port of Antwerp-Bruges, Eric Barbé (CEO Seafrigo Group) en Jean-Frédéric Brion (Executive Chairman Conti-Lines Group)

 

Toon op nieuwsoverzicht
Over Port of Antwerp-Bruges

Met een totale doorvoer van 271 miljoen ton per jaar vormt Port of Antwerp-Bruges een belangrijk knooppunt in de wereldwijde handel en industrie. De haven is een cruciale schakel voor de afhandeling van containers, de trafiek van stukgoed en de overslag van voertuigen. Port of Antwerp-Bruges is de thuisbasis voor 1.400 bedrijven en huisvest de grootste geïntegreerde chemische cluster in Europa. De haven zorgt, direct en indirect, voor een totaal van 164.000 jobs en voor een toegevoegde waarde van 21 miljard euro.

Port of Antwerp-Bruges heeft een duidelijke ambitie: de eerste wereldhaven worden die economie, mens en klimaat verzoent. De haven wil niet alleen haar groeitraject duurzaam verderzetten, maar ook haar unieke positie als logistiek, maritiem en industrieel platform inzetten om het voortouw te nemen in de transitie naar een circulaire en koolstofarme economie. Samen met de havengemeenschap, klanten en andere partners gaat Port of Antwerp-Bruges actief op zoek naar innovatieve oplossingen voor een duurzame toekomst. De verantwoordelijkheid ten opzichte van de omgeving en, bij uitbreiding, de samenleving staat hoog op de agenda.

De havensites van Antwerpen en Zeebrugge worden uitgebaat door het Havenbedrijf Antwerpen-Brugge, een nv van publiek recht met de Stad Antwerpen en de Stad Brugge als aandeelhouders. Het stelt 1.800 medewerkers te werk. Antwerps havenschepen Annick De Ridder is de voorzitter van de raad van bestuur en Brugs burgemeester Dirk De fauw de ondervoorzitter. Jacques Vandermeiren is de CEO en voorzitter van het directiecomité, dat de dagelijkse leiding verzorgt.

 www.portofantwerpbruges.com

Het telefoonnummer +32 492 15 41 39 is uitsluitend voor persvragen. Voor andere vragen mag je mailen naar communicatie@portofantwerpbruges.com

Port of Antwerp-Bruges
Havenhuis
Zaha Hadidplein 1
2030 Antwerpen