Boldercapaciteit op Noordzee Terminal verhoogd van 150 naar 2x250 ton

Boldercapaciteit op Noordzee Terminal verhoogd van 150 naar 2x250 ton

Niet alleen diepgang en veiligheid zijn belangrijk op een terminal, ook de infrastructuur en een efficiënt gebruik van de ruimte op de kaai mag je niet uit het oog verliezen. Daarom verdubbelde Port of Antwerp-Bruges de boldercapaciteit van vier bolders op de Noordzee Terminal van PSA Antwerp van 150 ton naar zeven nieuwe bolders van 250 ton om de verloren ruimte tussen twee schepen te minimaliseren. Dynamische aanmeeranalyses toonden ook aan dat de almaar grotere schepen die er aanmeren het risico creëerden om de oude bolders te overbelastten. De nieuwe bolders zijn einde december in gebruik genomen.

Van 5.000 naar 24.000 TEU

Ongeveer 26 jaar geleden werd de Noordzee Terminal in gebruik genomen. De meeste schepen hadden toen een capaciteit van ongeveer 5.000 TEU. De kaaimuur werd ondertussen met drie meter verdiept om tegemoet te komen aan de steeds grotere diepgang van de aanlopende schepen. Om de kaailengte optimaal te gebruiken, werden door de jaren heen allerlei technische ingrepen uitgevoerd. ​ De nieuwe bolders zijn het laatste sluitstuk om vanaf nu meerdere 24.000 TEU schepen op een zo efficiënt mogelijke manier, met zo weinig mogelijk verloren ruimte, te laten aanmeren.

Van 150 TON naar 2 x 250 TON

Om de boldercapaciteit te berekenen spelen verschillende factoren een rol: de vaarsnelheid van passerende schepen, hun waterverplaatsing, wind, het getij, het soort meertouwen, enzovoort. De bestaande kaaiconstructie is een verankerde diepwand die bovenaan is voorzien van een kaaimuurkop. Uit deze kaaimuurkop werden op vier locaties uitsparingen gezaagd waarin achtereenvolgens stalen frames werden geplaatst. Op deze frames werden de nieuwe bolders gemonteerd. De frames zelf werden chemisch verankerd en opnieuw ingestort in de gerealiseerde uitsparing. Bovendien werden de frames, in het kader van de algemene stabiliteit van de kaaimuur en de hogere bolderbelastingen, op hun beurt in de ondergrond verankerd door middel van ongeveer 50m lange aangespannen ankers.

Aan deze verdubbelingscampagne van de bolders ging uitgebreid studiewerk vooraf van ingenieurs-, architecten- en consultancybureau Sweco en een beoordeling van de studie en uitvoering door het onafhankelijk controlebureau SECO Belgium, waarbij de grenzen van het haalbare werden opgezocht. Samen met PSA Antwerp bepaalden we de locaties en de randvoorwaarden. HYE nv uit Burcht voerde de werken uit. Een mooie samenwerking tussen de verschillende partners.

Contact

PSA ANTWERP | PSA ZEEBRUGGE | PSA BREAKBULK | MPET | ATS
​Kim Vandenbroucke - Corporate communication manager
Kim.vandenbroucke@globalpsa.com
​M: +32 467 07 54 53

 

Port of Antwerp-Bruges
​​+32 492 15 41 39
press@portofantwerpbruges.com

 

 

 

 

Toon op nieuwsoverzicht
Over Port of Antwerp-Bruges

Met een totale doorvoer van 271 miljoen ton per jaar vormt Port of Antwerp-Bruges een belangrijk knooppunt in de wereldwijde handel en industrie. De haven is een cruciale schakel voor de afhandeling van containers, de trafiek van stukgoed en de overslag van voertuigen. Port of Antwerp-Bruges is de thuisbasis voor 1.400 bedrijven en huisvest de grootste geïntegreerde chemische cluster in Europa. De haven zorgt, direct en indirect, voor een totaal van 164.000 jobs en voor een toegevoegde waarde van 21 miljard euro.

Port of Antwerp-Bruges heeft een duidelijke ambitie: de eerste wereldhaven worden die economie, mens en klimaat verzoent. De haven wil niet alleen haar groeitraject duurzaam verderzetten, maar ook haar unieke positie als logistiek, maritiem en industrieel platform inzetten om het voortouw te nemen in de transitie naar een circulaire en koolstofarme economie. Samen met de havengemeenschap, klanten en andere partners gaat Port of Antwerp-Bruges actief op zoek naar innovatieve oplossingen voor een duurzame toekomst. De verantwoordelijkheid ten opzichte van de omgeving en, bij uitbreiding, de samenleving staat hoog op de agenda.

De havensites van Antwerpen en Zeebrugge worden uitgebaat door het Havenbedrijf Antwerpen-Brugge, een nv van publiek recht met de Stad Antwerpen en de Stad Brugge als aandeelhouders. Het stelt 1.800 medewerkers te werk. Antwerps havenschepen Annick De Ridder is de voorzitter van de raad van bestuur en Brugs burgemeester Dirk De fauw de ondervoorzitter. Jacques Vandermeiren is de CEO en voorzitter van het directiecomité, dat de dagelijkse leiding verzorgt.

 www.portofantwerpbruges.com

Het telefoonnummer +32 492 15 41 39 is uitsluitend voor persvragen. Voor andere vragen mag je mailen naar communicatie@portofantwerpbruges.com

Port of Antwerp-Bruges
Havenhuis
Zaha Hadidplein 1
2030 Antwerpen